Årsberetning 2015/16 – volleyballafdelingen

 

Kidsafdelingen (0.-5. kl.)

Kidsafdelingen har i denne sæson bestået af 11 kidsspillere fra 3. til 5. klasse (6 nye spillere og 5 gengangere fra sidste sæson). Det er en lille tilbagegang i forhold til sidste år, hvor der var 14 spillere på holdet. Tilbagegangen forklares primært ved, at fem spillere er rykket op som teenspillere i år samtidig med at enkelte er stoppet.

Kønsfordelingen på holdet har været ujævn med 9 piger og 2 drenge, og vi må endnu engang sande, at vi har svært ved at tiltrække drenge. Dog oplevede vi til de sidste tre træningsgange i år, at fire nye drenge kiggede forbi til gratis prøvetræning, og vi håber meget på, at vi ser dem igen i den kommende sæson.

Træningstiden blev udvidet fra 1 time til 1 ¼ time i denne sæson. Tidsmæssigt er det fortsat udfordrende at komme omkring alt det, man gerne vil nå. Dette til trods har det været en stor fornøjelse at træne kidsspillerne, og stemningen har generelt været god og positiv med masser af bevægelse og stor spilleglæde.

Flemming Hansen har igen i år været forældrehjælper og har påtaget sig en stor del af ansvaret under træningen, hvor vi ofte har delt spillere op i to levels. Flemming har ligeledes deltaget ved stort set alle kids-stævner, og han har påtaget sig det fulde ansvar for spillerne i de perioder, hvor undertegnede har måttet melde fra pga. sygdom i familien. Ligeledes har Line Østergaard assisteret som hjælpetræner engang imellem.

De ældste spillere er i år rykket op på level 3 niveau. Det har været en god udfordring for dem, og de har kæmpet godt til stævnerne og holdt humøret oppe – også selv om de er havnet uden for medaljerækken ved alle stævner.  Til gengæld er vores level 2-spillere draget hjem med flere guld-, sølv- og bronzemedaljer gennem sæsonen.

Det er efterhånden blevet en tradition, at forældre og eventuelle søskende inviteres med til jule- og sæsonafslutning. Her laver vi en fælles turnering og hygger efterfølgende i klublokalet. Det er en god tradition, som både børn og forældre finder stor glæde i, og som praktiseres i både kids-, teen- og ungdomsafdelingen.

Kidssæsonen blev afsluttet med deltagelse ved Midtjyllands kids- og teenstævne i Ikast den sidste weekend i april. Det var en rigtig godt stævne, og tilbagemeldingerne derfra var positive.

Fremadrettet står vi over for den udfordring, at 7-8 spillere rykker op som teenspillere i den kommende sæson. Det efterlader os med et meget amputeret kidshold. Bestyrelsen har derfor besluttet at forsøge sig med et skolevolleystævne for kommunens 3. og 4. klasser til september. Det er vores håb, at det vil skabe øget interesse for volleysporten, og at det forhåbentlig vil kaste nogle spillere af sig.   

 

Teenafdelingen (6.-7. kl.)

Teenafdelingen har i år bestået af 14 teenspillere (3 drenge og 11 piger). Det har været en skøn flok, som socialt har været yderst velfungerende, og som har bidraget med højt humør til træning. Holdet har bestået af en god blanding fra nybegyndere til spillere, der træner på tredje år. Niveauspredningen har derfor været stor.

Den store udfordring i forhold til teen-træningen har været PLADSMANGEL. Teen-holdet har trænet samtidig med kidsholdet om mandagen og med ungdomsholdet om onsdagen. De har haft én badmintonbane til rådighed begge dage, og det har i høj grad begrænset udfoldelsesmulighederne til træning og hindret en niveaudeling af spillerne og dermed en optimal udvikling.

Med udsigt til at 7-8 kidsspillere rykker op som teenspillere i den kommende sæson, står vi dermed over for en endnu større udfordring i forhold til plads, da vi desværre ikke kan få mere haltid. Det kan man kun begræde!

Teenspillerne har deltaget med 2-3 hold ved hvert stævne og er flere gange vendt hjem med medaljer. Største succes opnåede holdet, da vi blev landsmestre i teen1-volleyball midt i april måned, da klubben deltog ved DGI’s landsmesterskaber i Vejen. Her deltog 10 teenspillere fordelt på 3 hold. Det var et rigtig godt stævne for spillerne både spillemæssigt og socialt, og vi vil bestemt opfordre dem til at deltage også i den kommende sæson.

Efter jul startede Birgitte Hareskov som forældrehjælper på teenholdet. Det har været dejligt med hendes hjælp, og hun har været god til at tage over ved stævner og onsdagstræning de gange, undertegnede selv har været forhindret. Holdet har ligeledes haft Line Damsgaard Brouer og Stine Bro som hjælpetrænere om mandagen. Det har fungeret vældig godt.

 

Ungdomsafdelingen (8. kl. – 21 år)

Med 21 ungdomsspillere har der været tryk på træningen under kyndig ledelse af et trænerteam, primært bestående af Erik Brouer samt Karsten Nielsen og godt assisteret af Ole Callesen og Chris Østergaard. Ungdomsspillerne har denne sæson trænet tirsdag i hal 1 samtidig med mixspillerne samt onsdag i hal 2 samtidig med teenspillerne. Om tirsdagen har spillerne haft 2 baner til rådighed, mens der om onsdagen kun har været én bane til den store flok, hvorfor også dette hold har måttet klemme sig sammen på for lidt plads.

Sammenholdet og humøret på ungdomsholdet har generelt været godt. I november overnattede holdet sammen på Gjellerupskolen i forlængelse af klubbens hjemmestævne, og det blev en aften og nat præget af fælles madlavning, leg i hallen, hygge, brætspil og kun lidt søvn.

For størsteparten af ungdomsspillerne var det nyt at skulle spille på 6-mandsbane, men i løbet af sæsonen er spillerne blevet fortrolige med denne spilform, og udviklingen blandt spillerne har generelt været stor, samtidig med at samspillet på banen løbende er blevet bedre.

Det er med stor glæde, at vi i år har kunnet mønstre et rent drengehold på ungdomssiden, som har deltaget ved stævner i det omfang, de har kunnet stille hold. På pigesiden har tilslutningen generelt været stor, og to gange har vi kunnet stille med 2 pigehold til det samme stævne. Vi har således kunnet stille med hele tre ungdomshold i denne sæson.  

Pigerne startede sæsonen med at deltage ved Ikast Cup. Her spillede de mod nogle af de dygtigste klubber i Danmark, som de forventeligt tabte mod. De vandt også et par kampe undervejs, og vigtigst af alt blev spillerne spillet godt sammen i løbet af stævnet.

En vigtig lektie fra stævnet var servepresset. En lektie holdet har fokuseret meget på resten af sæsonen, og som for alvor har styrket deres pointhøst i de efterfølgende kampe under stævnerne i kredsen. Ved GP-turneringen under Midtjysk Volleyball Forbund endte Gjellerup KFUM på en samlet 4. plads ud af 9 hold på pigesiden, mens drengene løb med 3. pladsen ud af seks mulige placeringer.

På pigesiden forsøgte man at kvalificere sig til DM i både U16- og U18-rækken, men vi må erkende, at nogle af de andre klubber ligger en del stærkere i feltet, end vi selv gør.

6 pigespillere deltog sammen med teenholdene ved DGI’s landsmesterskaber i Vejen. Det blev en stor succes for dem med 7 sejre ud af 7 mulige. En bedrift, der sikrede dem landsmesterskabet samt omtale i både Sunds-Gjellerup Avis og i Herning Folkeblad.

Som tidligere år står vi med i den kommende sæson med den udfordring, at det er svært at holde på ungdomsspillerne, når de når 9. klasse og derover. Flere spillere har således meddelt, at de holder i den kommende sæson pga. efterskoleplaner, ungdomsstudier m.m. Det er således tvivlsomt, at vi kan mønstre et rent drengehold igen til den kommende sæson, og bestyrelsen er derfor i gang med at tænke på alternative løsninger for de drenge, der fortsætter.

 

Mixvolley

Det har været en god sæson for mixholdet.  Til de ugentlige træningsaftener har fremmødet typisk ligget på 10-14 mænd/kvinder.  Desværre har vi oplevet, at flere nye spillere er blevet skadet den første eller anden træningsaften – hvilket er ærgerligt, både for de skadede spillere og for klubben, som gerne vil have nye mixspillere.  

Der er en hyggelig stemning på mixholdet med mange gode grin, men også et mål om at dygtiggøre den enkelte spiller. Mixholdet har deltaget i mix-grandprix turnering under Midtjysk volleyball kreds. Resultatmæssigt har det ikke været så prangende – holdet toppede for sent – faktisk først til årets sidste stævne, hvor holdet vandt alle kampe i niveau B. På mixholdet håbes der på en god kommende sæson og gerne med tilgang af spillere i alderen 18 – 60 år.

 

Hjemmestævner

Klubben har i den forgangne sæson afholdt 3 hjemmestævner: Et kids-, et teen- og et ungdomsstævne. Alle tre stævner forløb fint med Ole Callesen og Pia Pedersen som stævneledere.

Foran os venter KSU-turneringen for lokalområdets 8. og 9. klasser. Her er forarbejdet i fuld gang og klubben tilbyder åben træning på KSU-pladsen de tre sidste onsdage før sommerferien og onsdag inden selv KSU-ugen starter. Vi håber på god opbakning og godt vejr!

 

I den forgangne sæson mistede volleyafdelingen desværre sin formand og ungdomspigernes træner, Erik Fuglsang Brouer. Erik var en særdeles afholdt ildsjæl, som gennem de seneste år har trukket et stort læs i klubben såvel i bestyrelsen som i ungdomsafdelingen, og han vil blive savnet.

En stor tak skal lyde til de mange (trænere, forældre og bestyrelsesmedlemmer), som beredvilligt har udfyldt Eriks plads i tiden op til og efter hans død. En stor og personlig tak skal endvidere lyde til Gjellerup KFUM idræt samt til volleyballafdelingen og alle dens medlemmer for den store støtte familien har mødt, både i forbindelse med sygdomsforløbet og ved begravelsen.

Æret være Eriks minde.

 

Gjellerup den 22. maj 2016

Gjellerup KFUM idræt – volleyballafdelingen

Dorte Damsgaard Brouer